НОВИНИ

От 15 до 26 октомври в Египет ще бъде проведено първото съвместно учение на специални сили от армиите на Русия и Египет.

Според съобщени от министерството на отбраната на Египет, учението Пазители на дружбата 2016 ще се проведе на крайбрежието на Средиземно море в района на Ал Аламейн на около 180-200 км западно от Александрия. По време на учението ще бъдат отработвани въпроси по разполагане на войски, въоръжение и техника, а също ще бъде обменен опит между представителите на специалните сили на двете страни. Египетските участници в учението вече са разположени в района на провеждането му.
Според по-ранни съобщения от министерството на отбраната на Русия, по време на учението ще бъдат отработвани и въпроси по откриване и елиминиране на нелегални въоръжени групи в пустинни условия.
От египетското министерство на отбраната допълват, че деветдневното учение е в рамките на плановете за съвместни военни учения през периода 2016-2017 г., които включват също и 30 съвместни учения/тренировки с 20 арабски и африкански страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас