НОВИНИ

Непълнолетен гражданин на Афганистан е задържан в рамките на предприето от столични криминалисти издирване. Вероятно ще го порицаят.

На 4 октомври, 21-годишна жена е подала сигнал в столичното Второ РУ. Тя обяснила, че предишната вечер, в района на Централна автогара, непознат мъж, по думите й – чужд гражданин, е направил опит да я целуне, гласи съобщение на МВР.

При предприетите издирвателни действия е установен и задържан 17-годишен младеж от Афганистан със статут на временно пребиваващ на територията на страната. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура, му е повдигнато обвинение за принуда, допълват от ведомството на г-жа Румяна Бъчварова.
Според Наказателния кодекс, принуда се наказва със затвор до 6 години. Но… От тук започват „но“-тата. Преди всичко, афганистанецът е непълнолетен, т.е. поне се води „дете – бежанец“. И най-вероятно, толерантните български съдебни власти ще постановят, че деянието няма висока обществена опасност. За това и най-много да го порицаят. Основанията за такова предположение идват от практиката на съда.
Ето два примера – от официалните съобщения на Прокуратурата на Република България от последните два дни:
„Съдът одобри постигнатите с прокуратурата споразумения с които 14 иракски граждани, четирима от които непълнолетни се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 07.10.2016 г., на 606 речен километър на река Дунав, в съучастие като извършители излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта - престъпление по чл. 279, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК.
За това деяние са им наложени наказания от шест месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с три години изпитателен срок и „глоба“ по 100 лева за всеки.
На четирите непълнолетни лица е наложено наказание „обществено порицание“ (болдването на текста е на ред.), което да бъде изпълнено, чрез прочитане пред състава на Регистрационно - приемателан център – София към Държавна Агенция за Бежанците.
Още един иракски граждани е осъден, след одобрено от съда споразумение постигнато с прокуратурата. Мъжът се е признал за виновен за това, че на 09.10.2016 г., в гр. Никопол, обл. Плевен, „Лодкостоянка“ направил опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини - престъпление по чл. 279, ал.1, вр. чл. 18, ал.1 от НК.
Наложено му е наказание три месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с три години изпитателен срок и „глоба“ 100 лева.“
Това са съобщения на Прокуратурата.
За това и очакваме, че 17-годишното афганистанско „детенце“ ще бъде „порицано“, като му се каже (може и пред други такива „деца), че жените в България не бива да бъдат „принуждавани“, защото това „не е хубаво“.
Другото, което очакваме е, че „детето“ ще си „вземе поука“, която ще бъде – „Безнаказан си в България. Можеш да правиш, каквото си поискаш.“
Забелязахте ли? И в съобщенията – и на МВР и на Прокуратурата – и дума не става за предложение или решение нарушителите на закона да бъдат депортирани. Излиза, че ще си „складираме и издържаме“ престъпници от чужбина – достатъчно е да бъдат регистрирани като мигранти. И под „милостивия поглед“ на българската съдебна система – реално ще ги поощряваме да вършат нови престъпления.
Реално, станалото е проява на сексуално насилие. И ако подобни прояви не бъдат пресичани и наказвани най-сурово, скоро ще „стигнем“ Германия, Швеция, Италия в печалните статистики на насилените от мигранти жени и деца. Това ли искаме?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас