НОВИНИ

Историята наистина прилича на сцена от филм на ужасите, но уви – тя е реалност, донесена с мигрантите в Европа – в случая (отново!) в Германия. Извършителят е 19 годишен еритреец, а жертвата – 18 годишен сомалиец.

Те са били съседи в жилищен блок в немския град Шлюхтерн. През нощта в петък срещу събота (7/8 октомври) полицията е била извикана от живеещ в същия блок, който бил разбуден от силни писъци в един от апартаментите.
Дошлите полицаи били принудени да разбият вратата на жилището. Все пак, успели са да спасят живота на жертвата, която извършителят тъкмо се канел да убие.
Разкрилата се пред полицаите картина е покъртителна – дори и по краткото описание на прокуратурата, на което се основава и съобщението на местния Osthessen-News. Еритреецът е отрязал и/или отхапал частично ушите, ноздрите на носа и клепачите на жертвата си. Но не е спрял до там. Той е пробол с кухненски нож и очите на сомалиеца.
Изтезанията, на които е била подложена жертвата много напомнят на някакъв дивашки и смъртоносен ритуал, но засега нищ не е ясно.
Обезобразеният сомалиец е бил закаран в специализирана клиника, но все още не е ясно дали изобщо ще успее да вижда. Поради понесените травми засега той не може да бъде разпитан.
Еритерециът е бил задържан, но от тогава – мълчи.
На всичко отгоре, властите са искали да „премълчат“ случая и той да не става известен на обществеността. Тя е била информирана единствено поради настояването на прокурора, водещ разследването. За полицията обаче, станалото е „активен конфликт между двама млади мъже“ – така е определено то в полицейския доклад - "политически коректно, толерантно и ненарушаващо имиджа на мигрантите".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас