НОВИНИ

Жителите на малкото италианско село в Казерта, южната италианския регион Кампаня бяха поредните „културно обогатени“ с потрошаване на разпятие.

Гротеската сцена този път се е разиграла не в църква, а на самият площад в следобедните часове в средата на седмицата, където имигрант въоръжен с „кози крак“ (лост) е решил да се самораправи с разпятие. Имигрантът с индийско гражданство е размахвал яростно металният лост и е крещял неразбираеми фрази („фрази без смисъл“) срещу разпятието, инсталирано на улицита. В много италиански градове – особено по-малки населени места – в централната част, на обществени места има разпятия или статуи на светци.
След това, той е влетял в складовата част на бар, където е продължил да унищожава, сипейки обвинения срещу запасите от ликьор и дриги питиета, които са били складирани там.
Полицията много бързо е пристигнала на мястото и гое „озаптила“, тъй като преди пристигането на властите никой не е могъл да направи почти нищо срещу беса на имигранта. Военните са го арестували и явно обездвижили, тъй като италианските медии съобщават, че е бил „поставен в позиция, в която да не може да навреди на никого“. В последствие той е бил трансфериран в стая за спешни случаи в близката болница в Аверса, тъй като в следствие на яростта му се е оказало, че се е самонаранил.
Това съвсем не е първият случай на насилие и нетърпимост към христянски символи, нито в Италия, нито в Кампаня и в Казерта, която е международно извества с Палата в Казерта (често наричан италианския Версай).

 

https://youtu.be/df_si1PnEcY


В средата на миналата година две статуи на папа Йоан павел ІІ бяха буквално обезглавени във Вилла Литерно (Villa Literno, провинция Казерта на около 25 км. северозападно от Неапол), чиято истори подобно на повечето населени места в таз и част на Италия е още от римско време. Преди няколко години статуята на Падре Пио – познат и като Св. Пио от Пиетрелчина, който е особено почитан в юнжа Итаилия - в Мондрагоне (район на Казерта) беше омазана с обидни и богохулни надписи и драсканици. В началото на тази година, негова статуя в Неапол, пък е беше обезглавена (на основната снимка).


Използвана е информация на „Il Giornale“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас