НОВИНИ

Днес около обяд, в северната част на иракската столица Багдад бе извършена терорист – самоубиец атакува шиити, събрали се в палатка на пазар, в която са провеждали религиозна церемония.

Терористът е взривил прикрепенот на тялото му импровизирано взривно устройство буквално сред множеството хора, намиращи се в палатката.

Според информации от медицинските власти и полицията, при атаката са били убити най-малко 31 човека, а други 65 са били ранени. Броят на загиналите може да се увеличи, т.к. някои от ранените са в тежко състояние.
Характерът на терористичния акт съвпада с подобни, извършвани от терористичната джихадистка групировка Ислямска държава, която в последствие пое отговорност за атаката.
Атаката е извършена на фона на увеличаващите се съобщения за започване на операция по освобождаването на Мосул – последният голям град в Ирак, контролиран от Ислямска държава.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас