НОВИНИ

Около 2 000 бунтовници в района на Алепо са декларирали, че са готови да сложат оръжие и да се предадат на Сирийската арабска армия (САА) на президента на Сирия Башар ал-Асад, след като в града са започнали протести поради присъствието на джихадистите от Джаиш ал-Фатах ал-Шам (бившият официален клон на Ал Кайда в Сирия – Джаиш ал-Нусра).

„В един безпрецедентен ход, най-малко 2 000 членове на милициите са влезли във връзка с техните семейства и са обявили, че са готови да сложат оръжие и да се включат в мирния план за град Алепо“, пише в. Ал Ватан, цитиран от агенциа Фарс. Вестникът цитира изявления на близки и членове на семействата на бунтовниците.
В същото време, известни личности и племенни старейшини в района на Алепо са сформирали местни комитети, за да идентифицират бунтовниците, които искат да се включат в мирното споразумение, като целта на комитетите е, те да бъдат представени в комитетите за национално помирение, съобщава още вестникът. Според него, станалото е предизвикано от народните протести и напредването на правителствените сили. Междувременно, сирийската авиация продължава днес да „залива“ контролираните от бунтовниците райони на Алепо с листовки, призоваващи ги да се предадат.
В публикацията се споменава още, че „голям брой“ бунтовници са сложили оръжие и са се предали на властите в районите Сеиф ал-Довлех, Салахуддин, Бостан ал-Паша, Карам ал-Джабал, Бостан ал-Каср.
Ако информацията, съобщена от Ал Ватан се потвърди – дори и частично – то това ще бъде несъмнено голям успех за правителствените сили в района на Алепо.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас