НОВИНИ

Повишена престъпност, „no-go“ зони, бежанска криза – допълнена с недостига на жилища, и най-вече – заплахата от тероризъм, всичко това са факторите, които водят към колапс в шведската правна и правоналагаща система. Пер Андершон, главен прокурор в Линкьопинг предупреждава за текущ колапс на системата на полицията на Швеция.

„Вдългосрочен план, и аз разбира се се надявам, ние никога да не стигнем до там, ние виждаме едно общество, в което гражданите нямат доверие на полицията и вземат (налагането на) закона в ръцете си“, казва прокурорът пред шведския Nyheter Idag.

Ако си някой си мисли, че хората в страната никога не са били в по-голяма сигурност от сега, то той вероятно чете „грешните вестници“, допълва той и дава много примери, потвърждаващи неговото мнение, че системата вече не работи както би тряблаво и е готова да се разпадне – нещо, което той определя с термина „колапс на системата“. От думите му излиза, че шведското общество все повече губи доверие в правораздаването и органите за налагане на закона – и има солидни основания за това.

„Като начало, можем да кажем, че представители на правителството използваха този термин през есента. Аз мисля, че това, което виждаме сега, са първите признаци за него. Това, което имам в предвид с термина колапс на системата е, че върховенството на закона е фундаментът на системата. Когато то започне да се разпада, човек вижда първите признаци на колапса на цялата система“, казва прокурорът, цитиран от Speisa.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас