НОВИНИ

Проектът „Веритас“ на Джеймс О’Киифи разпространи видеозаписи, заснети със скрита камера, на които високопоставени дейци от предизборната кампания на Хилари Клинтън признават, че са организирали, подготвили и координирали насилия по време на предизборни прояви на Доналд Тръмп.

Демократите са използвали прдварително подготвени провокатори, за да инспирират насилия по време на събития на Републиканската партия, включително посредством т.нар. „bird-dogging”. Целта на тази тактика (както е обяснена от използващите я ръководители на провокациите, които по техните думи действат със знанието на ръководството на кампанията на демократите и самата Хилари Клинтън) е да се предизвика чувство за „анархия“, която да намали подкрепата за Тръмп. За да бъде постигнат търсеният от тях по-голя „шоков“ ефект, те са използвали (вкл. платени) уязвими хора – възрастни, инвалиди и психически нестабилни лица.

От видеозаписите става ясно, че кампанията на Хилари Клинтън и Националния комитет на Демократическата партия (DNC) също са включени в „bird-dogging”-а и прилагането на други провокационни тактити. Наистина, те се стараят да „останат в сянка“ и да не могат да бъдат обвинени в ставащото се. За целта, те ръководят провокациите, при някои от които има и ранени (вкл. и полицаи) посредством широко развърната прикриваща мрежа от консултати и организации, която се ръководи от Робърт Криймър, ветеран – активист от Чикаго, който е осъждан за криминални престъпления, и за когото се счита, че е планирал полритическата стратегия на демократите за оказване на натиск за приемането на т.нар. Obamacare през 2009 и 2010 г. Той е съпруг на Жан Шаковски, сенатор от Демократическата партия от Илинойс.

Криймър е и съосновател на Партньори на демокрацията (Democracy Partners) – консултанска група, която (както се доказва от видеозаписите) очевидно се договаря с кампанията на Хилари Клинтън и DNC. В същото време тя работи с големите поддържащи Клинтън независими организации (т.нар. super PAC) и с консултанти, посредством които организира и заснема провокационните действия, и публикува материали за тях. Иначе казано – това е основният прикриващ „екран“, отделящ Хилари Клинтън, ръководството на наейната кампания и DNC от преките организатори извършители на провокациите, включващи и провокиране на насилия, а в някои случаи – дори и инциденти с представители на демокрациите, за които (както се оказва) дори са писани „сценарии“.

На един от видеозаписите, самият Криймър изрично заявява, че Хилари Клинтън е запозната с „цялата“ му дейност, а също, и че Партньори на демокрацията поддържат ежедневна телефонна връзка с ръководството на кампанията на Клинтън – за координиране на усилията.

На заснетите със скрита камера записи се вижда, как човек на име Скот Фовал, описва „bird-dogging” и други тактики и признава, че е предизвикал насилия при няколко предизборни прояви на републиканците през 2016 г. Фавал описва Криймър като „дявлоски“ и обяснява, как те планират конфронтациите предварително, как подбират конкретните хора за да ги провокират и какво правят за да се постигне максималното медийно „покритие“ на сблъсъците. Нещо повече, той заявява, че при републиканците хората, готови да вършат подобни неща (провокации) са много по-малко (отколкото при демократите), защото те действат в рамките на правилата.

Един от примерите за организирани от от него провокации, който Фовал дава е за инцидентът в Ашвил, Северна Каролина през септември, когато възрастна жена инвалид твърдеше, че е нападната от привърженик на Тръмп, при това извън мероприятитео на републиканците. При този инцидент, 69 годишната жена, която използва кислороден апарат, е провокирала 73 годишен привърженик на Тръмп, след което го е последвала. В последствие тя се оплака, че той й е нанесъл удар в челюстта. Историята беше предмет на много публикации в медиите, независимо че адвокатът на мъжа заяви, че всъщност тя го е докоснала по рамото, а когато той се е обърнал е паднала на земята… Сега на видеозаписа, Фовал обяснява, как жената е била „тренирана“ за да извърши провокацията.

Фовал също така обяснява и как се организират „операциите“, така че кампанията на Клинтън и DNC да могат „правдоподобно да отричат“ своята съпричастност, в случай, че при някоя от провокациите нещата се разкрият. „Това за което ние трябва да следим е да осигирум, че има двойно затъмнение между реалната кампания и реалния DNC и това, което ние правим. Има двойно затъмнение там, така че те могат благовидно да отричат, че са чували каквото и да било за това“, казва той.

По думите на Фовал, паричните потоци за организираните операции „за бързо реагиране“ са организирани така: „Кампанията плаща на DNC, DNC плаща на партньори на демокрацията, Партньори на демокрацията плаща на Фовал груп (неговата собствена организация – бел.ред.), Фовал груп отива и изпълнява оси*ането на място“. Но в същото време, тй потвърждава, че кампанията на Клинтън и DNC са включени в ставащото посредством верига от договори. „Ние сме наети директно към DNC и кампанията. Аз към нает към (Робърт Криймър), но аз отговарям пряко към шефа на специалните мероприятия към DNC и шефа на специалните мероприятия и политиката към кампанията. Посредством Боб (Робърт Криймър – бел.ред.). Ние имаме определин хора, които изобщо не стигат до това да говорят с тях, изобщо“, казма Фовал.

Той обяснява и как Партньори на демокрацията разпространява протпагандните материали от провокациите до кампанията на Клинтън и DNC и назовава и много от левите „super PAC“-вете, които са ангажирани в това, като той и са практическите хъбове за координацията между тях. Освен това, Ловал разкрива и как това се извършва от посредници, защото федералните закони забраняват прякото координиране на действията на „super PAC“-овете.

Както самият Джеймс О’Киифи обещава, това е само първата част от всички видеозаписи, доказващи и показващи действията на Демократическата партия и кампанията на Хилари Клинтън за фалшифициране на изборите за президент на САЩ, до които остава по-малко от месец…

Несъмнено, разкритията ще предизвикат много скандали в САЩ… А в същото време, думите на президента Барак Обама, че избирането на Тръмп би застрашило демокрацията, звучат просто като подигравка – поне за европейците е така.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас