НОВИНИ

Агенцията за бежанците на ООН, заяви че до 100 хил. иракчани може да избягат в Сирия и Турция, за да избягат от офанзивата на иракските правителствени сили за връщане на контрола над иракския град Мосул.

Върховният Комисар за бежанците на ООН (ВКБ на ООН) отправи апел за ДОПЪЛНИТЕЛНИ 61 млн. долара за осигуряване на палатки, лагери, зимни принадлежности и печки за разместените вътре в Ирак и двете съседни страни.

„ВКБ на ООН е загрижен, че събитията в Мосул може да предизвикат до 100 000 иракчани да избягат в Сирия и Турция“, съобщават от офиса му, цитирани от „Ройтерс“.

Според съобщението, планове за подготовка са задвижени и в Сирия - за „приемането на до 90 хил. иракски бежанци“.

Според иракските съобщение – непосредствено от преди началото на офанзивата за Мосул - в града имаше 1 300 000 цивилни, а властите бяха осигурили само 70 хил. палатки. Малко след това, излязоха съобщения, чe в града всъщност има 700 000 цивилни и палатките може и да са достатъчни. Тези цифри, обаче явно са маловажни, тъй като по всичко изглежда, че изгонването на джихадистите от Мосул – странно как гражданите му не са имали проблем да живеят над две години с съвместно с тях – ще се използва за добавяне на поне 100 000 „бежанци“ към сметките (вероятно) на европейските данъкоплатци.

От друга страна, интересно, защо иракчаните от Мосул ще бягат от освободителите си? При това - в съседна Сирия, т.е. - на територията, контролирана от Ислямска държава?! Освен ако... всъщност не става въпрос за джихадисти от сунитските племена, воювали на страната на терористите и членове на техните семейства. А за тези от тях, които ще предпочетат Турция е ясно - повечето от тях скоро ще се появят на границите на ЕС (вкл. и България), където - "надянали маската" на бежанци - жертви на насилията на джихадистите - ще бъдат приети с "отворени обятия" от европейските политици, които продължават да живеят в тяхната "паралелна" или "виртуална" реалност. междувременно, ООН ще продължава да ни "залива" със снимки, призвани да ни накарат да мислим, че мнозинството от бягащите са жени и деца, които до пристигането им в Европа по странен начин се "трансформират" в млади, самотни мъже - повечето от които с боен опит...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас