НОВИНИ

Генералното командване на Армията и Въоръжените сили на Сирия заяви, че поддръжници на международния тероризъм се опитват да осигурят безопасни пътища и коридори за джихадистите от „Ислямска Държава“ (ИД), които напускат иракския град Мосул, за да преминат в Сирия.

В изявление от вторник (18 октомври - вторият ден на офанзивата на иракските сили за връщане на контрола над Мосул), Командването казва, че „злонамерена схема“ от „поддръжници на международния тероризъм, основно САЩ и Саудитска Арабия, се развива и става ясна след военни операции започнати от братската иракска Армия и нейните поддръжници за освобождаване на Мосул от бандите на терористичната организация ИД“.

Според съобщението, цитирано от САНА схемата е за осигуряване на безопасни пътищаза групи джихадисти, които бягат от Мосул в Сирия.
Целта на осигуряването на такива коридори е осигуряване на защита за терористите от една страна и увеличаване на тяхното присъствие в Сирия, а от друга – в опит за налагане на нова военна реалност в източния регион в направление Деир Ез-Зор, Ракка и Палмира.

Сирийското командване подчертава, че битката за Мосул и за изгонването на джихадистите от иракската територия е на самия Ирак, но предупреждава, че ще разглежда всеки опит за преминаване на сирийската граница като „една атака срещу суверенитета на Сирийската Арабска Република“ и тези, които се опитат да го направят ще бъдат разглеждани като терористи, спрямо които ще се използва всичката сила и средства на разположние.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас