НОВИНИ

Мъжът, който държа 30 човека като заложници в супермаркет „Карфур“ в брюкселската община Ворст във вторник вечер, е син на Ахмед Куартси - член на градския съвет (със статут близък до този на кмет).

Самият, Куартси е „франкофон социалист“ и отговаря за спорта и следучилищните дейности във Ворст, съобщава белгийският „deredactie.be“.
Взелият заложниците се предаде мирно и при ситуацията никой не е бил наранен, но на няколко човека се оказва медицинска помощ, тъй като са в шок.

Късно във вторник, по време на среща на управата на кметството Куартси е изразил своето дълбоко съжаление и …(каква изненада) е допълнил, че синът му страда от психологически проблеми.

Според съобщенията за самата „заложническа криза“ – които и до сега са „леко неясни“ – синът на Куартси е влязъл в магазина около 20.15 ч. (местно време) и е опитал да открадне пари. След като не е успял, той се е паникьосал и барикадирал в магазина взимайки заложници. Следва установяване на полицейски кордон около сградата и района, вкл. със специални подразделения, а единственото направено изявление от похителя е „не искам да отида в затвора“ (според местните медии).

Според първоначалните съобщения, властите са се опасявали, че синът на Куартси има и огнестрелно оръжие, както и нож.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас