НОВИНИ

Десетки „мигранти“ са организирали протест в център за задържане в испанската столца Мадрид.

След като са изпотрошили обзавеждането, „мигрантите“ са се покатерили на покрива на сградата, където е имало около 40 човека крещящи „Свобода, свобода“ (на испански) и развяващи банер, съобщава фоторепортер на АФП.

Полицията е съобщила, че „мигрантите“ сред които няма наранеи са прекарали нощта на покрива след като са започнали бунт късно във вторник в центъра разположен в района Алуче.

Полицията е съобщила още, че за да си проправят път до покрива, „мигрантите“ са изпотрошили обзавеждането, докато испанският „El Pais“ съобщи, че също така са били блокирани някои от камерите за сигурност, намиращи се вътре в сградата.

Кметът на Мадрид коментира в Туитър, че „събитията в центъра за задържане продължават да я притесняват“, както и че „човешките права“ са приоритет.

Центърът е предназначен за лица, които са отишли в Испания без разрешително за пребиваване и са в процес да бъдат депортирани. Факт, който на 100% обяснява скандиранията на недоволнните, въпреки че доста от „мейнстрим медиите“ обясниха протеста с недоволство от условията в съоръжението, което вероятно е с надвишен капацитет.

По-рано този месец, 67 лица без право на пребиваване в Испания успяха да избягат от подобно съоръжение в Марция след като направиха организирана постановка с фалшив болен.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас