НОВИНИ

Австрия: 90% от нямащите право на убежище не могат да бъдат депортирани

Министърът на отбраната на Австрия, Ханс Петер Доскозил съобщи, че до 90% от лицата, чиито искания за убежище не са одобрени, не са депортирани от страната.

Причината тези лица да не бъдат върнати е, че РОДНИТЕ ИМ СТРАНИ не са съгласни да приемат СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ.

По думите му, проблемът в частност се отнася за граждани на африкански страни. „В момента, няма голяма разлика, дали някои получава негативно или положително решение на своето искане за убежище, тъй като ние нямаме възможност да приложим каквото и да е решение в между 80% до 90% от случаите“, казва той, цитиран от „Локал“.

Доскозил допълва, че проблемът ще се изостря като се има в редвид, че според прогнозите населението на Африка „ще се удвои до 2050 г.“ и лицата от там ще продължават да се опитват да идват в Европа. 

„Ние, ще трябва да живеем с този мигрантски въпрос … може би години или десетилетия“, допълва австрийският министър на вътрешните работи Волфганг Соботка, който подкрепя систмата за презаселване на ООН – която се използва от Австралия, САЩ и Канада.

Като се има в предвид, че и в Австрия (както и в другите европейски страни), големият аплив на мигранти започна след "любезната покана, отправена от канцлера на Германия Ангела Меркел, то може да се каже, че именно тя със своята "политика на отворени врати" на практика "отвори кутията на Пандора" - за цяла Европа.

Но проблемите с депортирането на лицата, получили отказ за предоставяне на убежище, има и друга страна. Интересно защо ли, като се има в предвид, че и двамата австрийски министри са прави в коментарите и твърденията си, нито един техен колега финансист, не се изказва по въпроса и в частност относно факта, че тези африкански страни НЕ ИСКАЩИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ храктически формират не малка част от държавните си бюджети от фондове давани от европейските държави и най-вече ЕС – за развитие на демокрацията, човешките права и пр. Нима, отказът от признаване на гражданството на собствен гражданин е в „унисон с човешките права“?!? Или може би, поговорката че „Който плаща – той поръчва музиката“ е само българска…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас