НОВИНИ

Турският вицепремиер, Нуман Куртулмуш заяви, че „не е по вкуса“ на страната му подкрепата оказвана от Вашингтон за сирийските кюрди.

В четвъртък, той заяви че Анкара се надява, че новият президент на САЩ ще спазва неговата или нейната дистанция от милициите и ще се стреми да поддържа добри връзки със съюзнка от НАТО, Турция.

Пред медиите, Културмуш заяви, че „който и да стане следващ президент на САЩ“ разбира важността на поддържането на връзки с „ключова регионална страна като Турция, а не една въоръжена терористична организация с няколко хиляди милиции“ (цитат – АП).

Анкара, разглежда бойните формирования на сирийските кюрди като „част“ от ПКК, класифицирана от Анкара като „терористична организация“.
В коментарите относно сирийските кюрди, Анкара (на снимката са  членове/симпатизанти на т. нар. "Свободна сирийска армия" подкрепяна от Турция) най-често пропуска факта, че - поне до момента – те са се доказали като единствената (местна) ефективна сила срещу „Ислямска Държава“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас