НОВИНИ

Министерство на външните работи на Холандия съобщи, че други 15 имена са били добавени към националният списък за тероризъм. Техните авоари са замразени, за да се затрудни финансирането или уасттието и в терористични дейности, съобщава „Telegraaf“.
Към момента, има 76 холандци и 3 организации, които са включени в този списък, а според съобщението на вестника – повечето лица в него са съпричастни към терористични дейности в Сирия и Ирак.
Правителството е замразило авоарите на субектите от списъка и те не могат да ползват банквите си сметки или други парични форми. Незаконно е също така приятели, членове на семейството, компании или други организации да им дават финансови средства – подобна стъпка може да доведе до глоба и дори до осъждане на затвор.
Националният списък за тероризъм цели да предодврати терористични дейности, които са финансирани от хландска територия и информацята в него се споделя с членовете на ЕС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас