НОВИНИ

Поредната задачка поставена пред "мама Меркел" от мигрантите

Германски мигранти критикуват политиката на „отворени врата“ на канцлера Ангела Меркел и искат депортирането на мигранти.

Новината дойде след излъчване на репортаж на “Rbb24”, чийто екип се е разходил по улиците на берлинските райони Нсйкьолн и Кройцберг, за да разговаря с хората за влошаващата се ситуация.

Много медии определят коментарите на хората като „шокиращи“, а чужденци живеещи в Германия изразяват притесненията си относно отражението на потока мигранти върху техния жизнен стандарт.

„Днес, бежанците получават жилища, социални (финансови) плащания. И това, и онова, и това. Защо?", коментира жена, самоиндентифицирала се като гласоподавател на „Националната демократична партия“ (определяна като крайно-дясна и ултранационалистка). Тя допълва, че сама е „чужденка“.

„Стана малко … ужасно наоколо. Не е както беше“, коментира друга жена със светъл хиджаб. Тя коментира, че в Нойкьолн са дошли „много хора“ и когато те идват, те траябва „да изкарват, за да живеят“. „Те трябва да им дадат нещо – не им давайте нашите апартаменти например“, допълва недоволната, явно не „коренна“ германка. „Не им давайте, нашите работни места“, коментира още тя.

Друг местен жител, който казва, че е от 20 години в Берлин смята, че градът се променя драматично. Той има търговски бизнес (щанд) от 20 г. и коментира, че „нормално имаше добри хора наоколо, които купуваха моите стоки“, но „сега, никой вече нищо не купува …“. Всички германци са се преместили – „сега има само бежанци и чужденци, тук“.

Друг мъж, пък коментира, че властите трябва да се отнасят по-твърдо с нарушитнелите на закона. Той е в Германия от почти 39 г. и казва, че е щастлив, че има семейство и има „добри деца“. „Но чужденците, които идват сега, тези които дойдоха прези две или три години – те причиниха толкова много „л*йна“ в Германия“, коментира той, въпреки, че явно сам не е германец.

Вероятно и заради това – просто трудно ще бъде обвинен в „расизъм“, „ксенофоби“, „нацизъм“ и пр. от немските власти – той дори си позволява да каже, че ако е немски кмет, ако е кмет на Берлин „аз ви се заклевам … Когато тези чужденци откраднат нещо – дори и да е малко – ги депортирам. Незабавно!“. „Но те, винаги започват приказване за „свободна страна“ и „демократично“. Какво, по дяволите означава всъщност това?“, допълва още той.

Друг мъж, самоиндентифицирал се като „африканец“, пък споделя, че има проблем с цените на жилищаста под наем, което причинява неудобства. По думите му, вече човек не може да вземе апартамент където иска – „стана твърде скъпо“.

Проблемът с високите цени на наемите и жилищата, явно е основен и за по-младите жители на тези райони, тъй като един от тях коментира, че би било хубаво, ако „хора, които нямат толкова много пари – студенти и безработни, или хора които нямат най-добрата работа – би било чудесно, ако те биха могли да си позволят един нормален апартамент, а не само тези в предградията или далече в околността“.

Проблемът с отношението към „старите мигранти“ и „гостите на Меркел“ предстои да се задълбочава и то не само в Германия. Подобен проблем ще възникне и по повод на отношението с чуждестранните работници от ЕС, които са в друга страна от т. нар. Съюз. На тези лица са им били предоставяни някакви социални помощи и облекчения, но ВСИЧКИ и ВИНАГИ са били в много ограничен мащаб и обем сплямо глезенето на „госитет на канцлерката“. Никой от тях не е имал възможносттите предоставяни (БЕЗПЛАТНО) на новодошлите, нито масата социални бонуси, а практически единствената разлика между „старите“ и „новите“е, че ВСИЧКИ СТАРИ са влезли на териториите на страните по законен начин…не рядко след доста щателни и обстойки проверки на миналото, документите и историята – нещо, което не може да се каже за преобладаващата част от „гостите на Меркел“, сред които е и „Карл Маркс“, роден в Близкия Изток (това е официално заявеното от „бежанеца“ име, което е прието от европейските власти за реално!).


Използвана е информация на „Експрес“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас