НОВИНИ

По един или по друг начин европейските граждани ще плащат на дошлите в Европа, дори и те да нямат право да получават, и дори и да са убийци

Признал се в убийство води дело да не бъде депортиран.

25-годишният, търсещ убежище е признал, че е удушил съпругата си пред очите на собствената им дъщеря, след като тя се е прибрала у дома с червена роза. Според неговото разбиране розата е доказателство, че съпругата му е изневерила.

След като я е удушил, розата е била накъсана и снимана, снимката е била изпратена на предполагаемият любовник.

Според изявление на прокурора Адам Рулман, извършена е била проверка, дали тези самопризнания отговарят на техническите детайли по престъплението и те са съвпадали. „Той обясни, че той е вярвал, че тя се среща с друг мъж и че тя иска развод“, коментира още Рулман, цитиран от „Експрес“.

В допълнение, ПРОКУРОРЪТ – не съдебният защитник на убиеца! – обяснява как това „мислене“ е повлияло на душевното състояние на извършителя. Той дори допълва, че когато той е искал да напусне дома (явно след убийството), за да извърши самоубийство – както „лицеприятно“ облекчаващо вината обстоятелство, което обаче НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОКАЗАНО – той бил разбрал, че дъщеря му е очевидец на престъплението.

По време на разпита на полицията, търсещият убещиже-убиец е сказал, че „тогава аз се върнах да преговарям и ги помолих да се обадят на полицията, така че те да могат да ме арестуват“.

Историята, очеизвадно е съшита с „бели конци“ – твърденията са, че очевидец на убийството е била САМО дръщеря им, а в един момент „цъфва“ ТЕ да се обадят. Кои са тези „ТЕ“? Кой друг е бил или живее в дома на едно семейство? Каква е тяхната версия за случилото се? Къде са били "те", докато „бягащият от насилието“ насилствено е отнемал живота на друго човешко същество по мотиви приравняващи го със субект без никакви права?!?

По-късно полицията е намерила на пода в съоръжение за настаняване на търсещи убежище (какво точно е съоръжението не е ясно) в шведския Марианелунд, 22-годишната жертва.

Въпреки самопризнанията, сега кандидат бежанецът-убиец води съдебна битка да не бъде депортиран в родината си и да остане в Швеция, защото …бил притеснен какво може да му се случи, когато бъде върнат у дома.

Т.е. дори и да не отговаря на условията за предоставяне на бежански (или друг защитен статут), сега това лице (чиято родина удобно не се съобщава) иска да остане в Швеция, ако не като бежанец, то поне като убиец.

Адвокатът му е коментирал, че „виждането на моя клиент е, че ИНЦИДЕНТЪТ трябва да бъде класифициран като НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО и той се ПРОТИВОПОСТАВЯ на експулсирането – основно, заради това, което би могло да му се случи, ако е наложено (експулсиране)“.

Т.е. лице нарушила закона има мнение по това как постъпката му – нагло определена като ИНЦИДЕНТ – ТРЯБВА да бъде класифицирана от същия този закон.

В момента, убиецът преминава психологическа оценка преди продължаването на процеса. Какви ще са вероятните резултати от нея всички се досещаме, дори и преди да е приключил.

Случаят не е изолиран и – за съжаление – започва да се превръща в практика. Африканец намиращ се в Италия предодврати експулсирането си – тъй като искането му за убежище не е било одобрено – като заяви, че в родината си е убил свой близък. От тук – притеснението какво ще му се случи, ако бъде върнат обратно и оставане в Европа. Неговите твърдения са приети „за чиста монета“ и по никакъв начин не могат да бъдат доказани – има ли убийство или не – за разлика от случая в Швеция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас