НОВИНИ

Въоръжени мъже са нападнали „кораб“ превозващ т. нар. „мигранти“ от Либия за Европа. Според съобщението на немската неправителствена организация „Sea-Watch“ в следствие на нападението са загинали 4 лица от лодката, а 15 са в неизвестност.

Немските активисти съобщават също, че нападателите са пристигнали с морски съд с маркировката на либийската брегова охрана и са били мигрантите със сопи в следствие на което много от тях са „изпратени във водата“.

Неправителствената организация е започнала спасителна ореперация след случилото се в четвъртък през нощта – спасените, разбира се ще бъдат изпратени на италианците.

Говорителят на немското НПО направил съобщението за нападението не казва колко всъщност лица са били на „корабчето“, нито колко са нападателите. Няма информация за произхода на „кандидат-мигрантите“ или за употребата на някакъв вид – хладно или огнестрелно – оръжие. Не се съобщава и от къде НПО-то разполага с информация (сигнал) за случилото се, както и поне приблизителното място на сблъсъка.

Възможността това да е бил „кораб“ с джихадисти решили да се европейзират, нападнати от техни (бивши) другари – което доста добре би обяснило боя със сопи – изобщо не се коментира.

НПО-то не съобщава също дали е информирало либийските власти за предпологаемо техния морски съд, но притежаването на такъв (с официална маркировка) от джихадистите в Либия също не се обсъжда като възможност.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас