НОВИНИ

Терористът „самотен вълк“ е оставил бомба в мотриса на метрото
Британската полиция е арестувала младеж по силата на законите за тероризма след като е намерено „подозрително нещо“ в мотриса на лондонското метро близо до Канари Уарф, която е пътувала за Уестминстър.

Младежът, който е на 19 години е бил арестуван в петък около 12.20 ч. (местно време) на улица в Северен Лондон и остава в полицейско разпореждане. При задържането полицаите са използвали шоков пистолет.

Според съобщение на полицията, „те не търсят когото и да било друг във връзка с разследването на този етап“.

Едно „реално устройство“ намерено в мотрисата – пътуваща за знакови обекти в британската столица, вкл. Уестминстър и Шард - на метрото се смята, че е било поставено от терорист, действащ сам.

Според съобщение на „The Telegraph“, министерство на отбраната е предупредило служителите си, че нарушителят може да е заложил и други устройства.

Информацията за арестуваният е изключително оскъдна – 19 годишен описан като бял мъж с брада.Подона е и ситуацията с „бомбата“, подозрителният пакет е описан като чанта, „от която стърчали жици“.

Полицията е отказала да коментира възможни мотиви, но източник от средите за сигурност е казал за „The Times“, че има възможност планираната атака да е била „копирана“ и мотивът да не е ислямистки.

Разследването се води от Командването по контра-тероризъм – Лондон. В момента в страната действа второто най-висока ниво на заплаха („тежка“), което означава че една атака е разглеждана като много вероятна.


Използвана е информация на Агенция „Ройтерс“ и на „Дейли Мейл“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас