НОВИНИ

Върховният съд на Австрия частчно е отменил присъдата от 6 години затвор и е върнал за преразглеждане делото срещу мигрант – иракчанин, който през декември миналата година изнасили в плувния комплекс Терезиенбад във Виена 10-годишно момче.

Причината – според съда, на предната инстанция „изнасилването не е било доказано в достатъчна степен“. Въпреки, че е признал за доказано обвинението срещу иракчанина в „сериозно сексуално нападение срещу малолетен“, Върховният съд е постановил, че от правна гледна точка, няма достатъчно доказателства за изнасилването. Според върховните съдии, предната съдебна инстанция е била длъжна да докаже, че нападателят е бил убеден, че жертвата не е била съгласна с половия акт, като по този начин да бъде установено, че обвиняемият е имал намерение да действа против волята на момчето. Поради това, Върховният съд е счел, че изнасилването не е било достатъчно доказано.

С решението, на практика отпада и присъдата, която ще бъде променена при новото разглеждане на делото през 2017 г., а до тогава, обвиняемият остава в ареста.

При разглеждането на делото на първа инстанция през април е било признато за доказано, че иракчанинът е хванал момчето, завлякъл го в кабинка на тоалетните, заключил вратата и го изнасилил. След което се върнал на басейна, където в последствие е бил задържан от полицаите – момчето се оплакало на един от спасителите, който се обадил в полицията. На първите разпити в полицията, той е признал, че е изнасилил детето, защото бил „преследван от желания“ (за секс), а не бил „правил секс четири месеца“. Попитан, дали в Ирак е забранено да се прави секс с десетгодишно момче, бягащият от насилията мигрант заявил, че „такова нещо е забранено във всяка страна по света“.

По всичко личи, че както и при много други случаи, европейската „толерантност“ на съда ще надделее и ако не не бъде изцяло отменена, присъдата на иракчанина ще бъде значително намалена. Интересно, как се очаква прокурорите и следствието да докажат, че изнасилвачът е бил убеден, че жертвата му не е съгласна с половия акт?! Естествено, той (посъветван от адвокатите си) може да заяви, че не е бил изцяло убеден в несъгласието на момчето. Това може да доведе до отпадане или оправдаване по обвинението в изнасилване. А само за „сериозно сексуално нападение“, дори и срещу малолетен, присъдата съвсем няма да е висока – ако изобщо се стигне до затвор. След това, нещата ще тръгнат по до болка вече познатия на европейците път – държавата ще изплати солидно обезщетение на мигранта за понесените щети…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас