НОВИНИ

Секретарят по отбраната на САЩ, Аштън Картър е пристигнал в иракската столица Багдад за да направи преглед на продължаващата 6-ти ден офанзива за връщане на контрола над град Мосул от „Ислямска Държава“ (ИД). Той ще се срещне с командири от водената от САЩ коалиция от 60 страни, която оказва подкрепа на иракските сили, съобщава АФП.
Картър също така ще се срещне с премиера на Ирак, Хайдар ал-Абади и се очаква да осъждат възраженията на Багдада срещу участието на турски войски в операциите в Мосул.
Според някои съобщения в кръга въпроси, които Картър ще обсъжда е и бъдещето на Мосул след изгонването ИД.
САЩ имат около 4 800 военни разположени в Ирак като част от Коалицията, които основно действат като съветници и пдготвят местните сили. В четвъртък беше съобщено, че за първи път американски военен (съветник) е бил убит североизточно от Мосул.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас