НОВИНИ

Стотици френски полицаи излязоха по улиците на столицата Париж и няколко други големи градове в петата нощ на протеста срещу лошите условия на работа и насилието срещу тях.

В Париж демонстрантите се събраха пред централното управление на полицията, а протести е имало и в Кале, Лил, Тулон и други градове.
Служителите на реда са недоволни и смятат, че екипировката с която разполагат не е достатъчна, за да могат да се защитят. Те също така искат усилиения и строги наказания след поредицата атаки срещу тях.

Рано в петък, президентът Франсоа Оланд заяви, че планира среща с лидери на полицейски съюзи в началото на другата седмица (явно е твърде натоварен със ситурността в Сирия и няма време за собствените защитници на сигурността и реда).

Френското законодателство разрешава на полицаите да протестират само, когато не са на служба, без униформи и при условие, че не са със служебно оръжие и автомобили.

„Ние работим в страх“ е бил един от слоганите на протестиращите, който в голяма степен обяснява „медийното затъмнение“, с което недоволството им се сблъсква.

Протестите се случват, въпреки забраната на подобни събирания по силата на извънредното положение въведено в страната миналия ноември след ислямистките атаки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас