НОВИНИ

Берлин смята, че в хода на освобождаването на иракския град Мосул от „Ислямска Държава“ (ИД) все повече бежанци ще тръгнат към други региони на Ирак и към Турция.

В тази връзка, немските власти са решил да отдзелят 34 млн. евро, които да отидат за нуждите на преместените лица, съобщава в интервю за немския „Нойе Оснабрюккер цайтунг“ министъра на икономическото развитие и сътрудничество, Герз Мюлер.
„Само и единствено за Мосул и неговите околности, ние можем да отделим допълнително 34 млн. евро в качеството на странична помощ“, казва той, цитиран от ТАСС.
Според съобщението, ООН е заявила, че от града може да избягат до 1 млн. човека, а колко от тях (ОСВОБОДЕНИТЕ от ИД – снимката е от посрещането на джихадистите) ще се окажат в Германия, Мюлер не знае.
„Това, аз не мога да ви кажа. Обаче тази (ситуация) ще бъде драматична“, допълва „икономиста“ на „мама Меркел“.
Според повечето данни към момента населението на втория по големина град в Ирак е 1.3 млн. – 1.5 млн. души, т.е. излиза, че ООН смята, че между 77% и 67% от цялото население ще напусне родния си град и то след като иракската демокрация поеме управлението в него. Звучи, странничко, нали?!?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас