НОВИНИ

Постепено детайлите около „нападнатият при либийското крайбрежие кораб с бежанци“ започват да се изясняват.

В събота либийските власти са арестували 112 лиа – опреде;лени от регионалните медии като „бежанци“. Някои от задържаните са били видени от репортери на място в пристанището, а някои от тях са имали (видими) леки наранявания в следствие на събитията от петък. Други са „страдали от умора и изтощение“, пишат още регионални медии.

Изключително странен инцидент с мигранти тръгнали за Европа
Либийската брегова охрана е отхвърлила обвиненията на немската неправителствена организация „Sea-Watch“, която съобщи за „инцидента“ във водите на Средиземно море. Говорител на Либийските ВМС в Триполи е съобщил, че един от техните патрули е спрял морски съд за проверка в либийски териториални води. Базираната в Берлин, немска НПО твърди, че нападатели са били бежанците със „пръти“ и „една тръба по гумената лодка я е спукала, причинявайки по-голямата част от 150 човека да се подхлъзнат във водата“ (според първоначалните съобщения беше „кораб с бежанци“, а те бяха падали във водата в следствие на „удари с пръти“).
Според изявление на говорителя на НПО-то (от събота), те все още извършват спасиелни операции. Инетерсно на какво основание, след като либийските власти твърдят, че ситуацията е била в ЛИБИЙСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ. Кой е дал разрешение за действие на НПО де факто на територията на друга държава.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас