НОВИНИ

Семействата на полицаите са се присъединили към протестните им акции, които вече продължават почти седмици с искания за осигуряване на по-голяма безопасност за служителите на реда.

Недоволството на правоохранителите във Франция, вече има ново лице – на мълчаливото събиране пред зданието на кметството в Еври е имало и жени, деца и съпруги (членове на семействата на длъжностните лица).

„Нашето присъствие е символично. Ние искаме да покажем, че зад полицаите има семейства“, коментира съпруга на служител в отедл за борба с престъпността за „Le Parisien“.

Пета нощ френските полицаи протестират, а медиите толерантно мълчат

Друг участник в протеста държи за ръце двете си деца. Той обяснява, че както той, така и съпругата му е полицай.
„Преди да тръгнем, ние бяхме длъжни да им обясним защо сме дошли тук във втората половина на деня“, разказва той и допълва, че с прости думи като „автомобилите не работят“ и „не достигат колеги“ е било възможно малките деца да разберат, защо мама и тате са се присъединили към тази група.

На 8 октомври във Вири-Шаийон (централна Франция) за пореден път се стигна до конфликт – между „група младежи“ и полицаи – в следствие на който 28-годишен сътрудник на полицията получи сериозни наранявания (изгаряния) и беше въведен в състояние на изкуствена кома.

Протести на полицаи има в столицата Париж, както и в други големи градове като Ница, Марсилия, Нанси и други.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас