НОВИНИ

Британското МВР е отхвърлило предложение за помощ за установяване възрастта на „бежанците“, пристигащи във Великобритания от френския Кале.

Специалисти – социални работници са предложили още през август да помогнат за подготовката за приемането на изпратените от печално известния лагер „Джунглата“, т. нар. „непридружавани малолетни“, съобщава „ITV“.

Офисът на Местната правителствена асоцциация (LGA) е собщил, че те са отхвърлили предложението и са започнали да търсят помощ едва този петък, тъй като притесненията им относно възрастта – т.е. реалната възраст – на пристигащите „бежанци“ са се увеличили.

Съветниците са предложили, да изпратят в Кале социални работници, които да проверят възрастта на „децата“, но предложението е било игнорирано, съобщава в неделя „Telegraph“.

Председателя на специалната група за търсещи убежище, бежанци и миграция на LGA, Дейвид Симондс е коментрал за вестника, че предложението е направено през август и „МВР не го прие тогава“. Той допълва, че те са започнали да „искат социални работници с опит в определяне на възрастта в петък“.

„Но ние, предложихме да помогнем преди три месеца. Аз зная, че те се опитвали да говортят с хората в петък, за да получат помощ в крайна сметка“, коментира още Симондс.

Източник от МВР е настоявал, че помощта не е била необходима, когато е била предложена. Сега вероятно е необходима, тъй като реалната възраст на пристигащите във Великобритания „деца“ – които първо питат дали може да получат самобръсначка – е един от основните „скандали“ от последните дни на острова.

Непридружавани деца – бежанци във Великобритания. Деца?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас