НОВИНИ

Иракските законодатели приеха закон, който ЗАБРАНЯВА ВНОСА, ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРОДАЖБАТА НА АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ.

Мярката осдобрена късно в събота предвижда налагането на глоба от 25 млн. иракски динара – около 21 000 щатски долара – за всеки, който си позволи да наруши забраната.
Ислямът забранява консумирането на алкохол, но той винаги е бил достъпен в големите иракски градове. Още повече в Ирак живеят малцинства, които нямат подобна религиозна забрана, но явно техните права не са нещо, което да „вълнува“ правозащитниците.
И до сега, повечето магазини за алкохолни напитски в близкоизточната страна – чиито граждани щедро увеличават броя на „бягащите от насилието“ в Европа – бяха собственост и се разработваха именно от представители на малцинствата, в частност христяни.
Дори и сега, магазините за алкохолни напитки в Ирак са затворени, заради свещения за мюсюлманите (шиити) месец Мухаррам.
Болшинството от иракските депутати са шиити, а законът е предложен от Махмуд ал-Хассан – съдия и депутат от коалиция „Държава на закона“, която е най-големия парламентарен блок.
Съобщението за забраната е публикувана на интернет страницата на парламента, но не се съобщава как е преминало гласуването, нито кой е подкрепил дискриминационната мярка.
Пардон, всъщност мярката едва ли ще бъде определена като дискриминационна, защото не е приета от европейски депутати, пък и основно засяга не мюсюлманите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас