НОВИНИ

Британски граждани са стартирали петиция до правителството, в която искат проверка и потвърждаване, че всички деца-бежанци приемани във Великобритания наистина са под 18 години.

В текста на петицията – която може да бъде подкрепена само от британски граждани – се споменава за „дебатите“ от последните дни започнали след пристигането от френския Кале на т. нар. „деца“.
„Много изглеждат видимо по-възрастни от британските деца (родени) в същата година, която те (бежанците) са заявили, че са раждани и чиято възраст може да бъде удостоверена с многобройни документи за раждане“, пише в петицията.
В текста пише още, че хората подписали петицията искат правителството да осигури, че ще търси „мнението на медицински професионалисти, за да разреши този въпрос“.
„Ние, разбираме че възрастта не може да бъде „точно закована“, но една приблизителна оценка може да бъде дадена в рамките на няколко години“, пише още в петицията, която допълва, че ако подобен подход бъде предприет от страна на властите ще се създаде „сигурност в обществото“, че само истински деца-бежанци са приемани в страната.
В петицията също така се допълва, че по този начин (ако се приеме подхода) също ще се осигури, че „британските деца са подходящо защитени в училищата, където възрастните нормално са обекти на едина екстензивна проверка за криминално минало“.
Петицията е започната на 21 октомври, т.е. дни след пристигането във Великобритания на първите т. нар. „деца“ от Кале. Ако тя събере 10 000 подписа правителството ще трябва да й отговори, а при 100 000 – ще бъде разглеждана за дебат в Парблламента. От вота към момента поне едно е ясно британското правтелство ще ТРЯБВА да отговори, тъй като нобходимите 10 000 подписа, вече са надскочени.
Петицията е напълно логична и очаквана реакция на ситуацията с т. нар. деца, която от няколко дни е тема „зда закачки“ в социалните медии, тъй като част от тези „деца“ са видимо по скоро около 30 годишни, отколкото около 15 годишни. Фактът, че т. нар. „бежанци“ не се притесняват да поизлъжат за това-онова само и само да получат това, което са си наумили също е добре известен, а закриването на лицата им и поставянето на предпазни „паравани“ след първоначалните коментари, че „тези деца нещо много големички изглеждат“ допълнително разгорещи дебата относно истинската им възраст.
Ситуацията е доста по-сериозна от „заяждания“ в социалните медии, тъй кат тези „деца“ трябва да учат заедно с другите деца, често на тях им се осигуряват приемо семейство (не рядко със свои деца на същата възраст) и в повечето случаи, хората които искат стриктна проверка на възрастта напълно основателно задават въпроса: Вие, бихте ли пуснали това „дете“ да спи в стаята или съседната на 15-годишната ви дъщеря?

Разбира се, никой не твърди, че компютърното определяне на възрастта е точно! Но все пак, дали ще се съгласите това "дете" да е бизконтролно около дъщеря ви тинейджърка?!?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас