НОВИНИ

Иракските кюрдски пешмерга и силите за сигурност в Киркук са заловили няколко членове на „Ислямска Държава“ (ИД) и спящи клетки на джихадистите, срес които е и „мозъкът“ на атаката в Киркук. Кюрдският регионален съвет за сигурност е разпространил изявление (в неделя), с което потвърждава задържанията. Въпреки, че при операциите на властите много от джихадистите са били убити, част от ангажираните в нападението и ръководители на атаката са били заловени.
„Надзирателя и заговорника на терористичната атака (в Киркук) е Мазин Наюхан Ахмед Абдуллах ал-Обейди ал-Риаши, познат като Абу Ислам Ансари“, пише в изявлението, цитирано от „Бас Нюз“.
Според текста, той е бил заловен „ранен от жителите на района Хузаиран в Киркук и предаден на киркукските сили за сигурност“.
В изявлението, Съветът съобщава още, че нападателите са използвали пролука между селата Дакуюку и Башир (близо до Киркук), за да се промъкнат в района и са били стационирани на място, южно от Киркук преди да се разделят на групи и да извършат атаката от петък.
Заловените (живи) сега се разпитват и резултатите от „разговорите“ ще бъдат съобщени на обществеността в близко бъдеще.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас