НОВИНИ

МВнР на Германия е потвърдило, че 35 човека с турски дипломатически паспорти са поискали убежище във ФРГ, заедно със семействата си.

Представителят на немското външно ведомство, Йоханес Димрот е потвърдил на брифинг в понеделник, че наистина по данни на Федералната служба по въпросите на миграцията и бежанците, 35 човека са „подали искане“. По думите му, този брой лица „включва членовете на семействата“.

„Аз искам да подчертая, че няма процедра, която да позволява да се заключи, че това е финалната цифра“, коментира още Димрот, цитиран от ТАСС.

Исканията са подадени след неуспешния опит за преврат от юли т.г., а по-рано немски медии съобщиха, че паспортите на всички сътрудници на турското посолство във ФРГ са били анулирани.

Според предишни информации поне трима турски дипломати – сред кито е и военният аташе – са поискали убежище в Германия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас