НОВИНИ

Днес силите за сигурност в Германия провеждат мащабна антитерористична операция в Тюрингия, Хамбург, Северен Рейн-Вестфалия, Саксония и Бавария.

Претърсени са 12 апартамента и отделни домове, задържани са 13 човека (10 мъже и 3 жени). Всички те са с чеченски произход, 20-30 годишни, граждани на Руската федерация, които са поискали да им бъде предоставен статут на бежанци, като исканията ми все още са в процес на разглеждане.

Операцията е след направено преди това задържане на друг чеченец (на 28 години), също руски гражданин.

Според предоставената досега информация, тринадесетте задържани са заподозрени във финансиране на терористична организация, а също и в намерения да се присъединят към джихадистката терористична групировка Ислямска държава в Сирия. Според изявления на представители на полицията, те са възнамерявали да извършат терористични атаки преди да се присъединят към ИД, но непосредствена опасност от такива няма.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас