НОВИНИ

Ислямски терористи от съседна Сомалия са брутално са избили 12 християни в населената предимно с не-мюсюлмани област Мандера в северната част на страната.

Джихадистите от терористичната организация Ал Шабааб поеха отговорност за извършената рано сутринта атака, като заявиха, че целта им е била да избият християните.

Терористите са използвали импровизирани взривни устройства и гранати за да входната врата на хотела „Бишарао густ хауз“, след което са избивали намиращите се вътре хора с леко стрелково оръжие.

Атаката е извършена около 02.30 ч. сутринта (местно време). Според Вероника Вамбуи, която е оцеляла при нападението, намиращите се по това време в хотела членове на актьорска група, която е представяла книги в местни училища, са спели по стаите си. Нападателите са влезли в сградата и са започнали да избиват колегите й. Тя и още няколко човека са се скрили в складово помещение, но терористите са взривили стената му, която я е затрупала. „Аз можех да видя светлината от фенерче, когато те проверяваха стаята, но падналата стена ме прикри“, разказва тя. Въпреки това, тя е ранена от куршумите на терористите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас