НОВИНИ

На шиитските полувоенни формирования (Хашд ал-Шааби), които участват под командването на иракската армия в операцията по освобождаването на Мосул е било разпоредено да превземат град Тел Афар и да блокират пътя на бягащи от Мосул на запад към Сирия джихадисти от Ислямска държава (ИД).

„Ръководството на Хашд ни заповяда да поемем мисията по освобождаването на района (на) Тел Афар“, се казва в изявление на Джавад ал-Тулайбави, говорител на шиитското формирование Асаиб Ахл ал-Хак, цитиран от АФП. Той допълва, че целта на мисията им е, „да се отреже и предотврати бягството на ИД към Сирия и напълно да се изолира Мосул от Сирия“. „Ние очакваме това да бъде една тежка и ожесточена битка“, заявява още той.

Района, контролът над който трябва да овладеят шиитските милиции е бил населен предимно от шиити, преди ИД да го овладее през 2014 г. и неговото освобождаване е една от основните цели на Хашд ал-Шааби.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас