НОВИНИ

За да печели човек 360 000 евро на година без да работи трябва да отговаря на две условия – да има 4 жени и 23 деца и да мигрант в Германия.

Е, може също така да му се наложи да е мюсюлманин и да заяви, че е избягал от войната и насилията в Сирия с децата и жените си. Но това са подробности – за пред немските данъкоплатци в лицето на държавните институции.

Такъв случаят с 49 годишният сириец Газия А., който сега живее в немския Монтбаур, провинция Рейнланд - Палатинате. Всъщност, той не живее само там, а и на още три места в радиус около 50 км от градчето. Защото, според законите в Германия, той има право само на една съпруга, а другите три (толерантно) се разглеждат от немските власти като „партньорки“. Защото в Германия религиозните обичаи и традиции са на почит, особено когато касаят Исляма.

Г-н Газия спазва немските закони – избрал си е за законна съпруга своята „първа жена“ – Туасиф и официално постоянно живее с нея с част от децата си, като „навестява“ другите, които са категоризирани като негови „партньорки“ (ако искате, можете да ги наречете и „приятелки“). Така, избягалият от войната получава от немската държава по съвсем малко повече от 30 000 евро на месец (360 000 на година), както и някои допълнителни бонуси.

Г-н Газия иска да работи. Така е заявил пред в. „Билд“. Но, уви – има пречки, това негово желание да се осъществи. „В нашата религия, мое задължение е да посещавам всяко семейство и да бъда с тях!“, казва той. Очевидно, горкият човечец е принуден да обикаля всичките си четири съпруги и това му отнема доста голяма част от времето. Трудно е да се намери работа при такива условия. Но, религията и произтичащите от нея семейни задължения са преви всичко, нали?! Така че, намирането на работа е на по-заден план. Газия казва, че в Сирия е имал работилница за ремонт на автомобили и е давал и коли под наем – така изхранвал многобройната си челяд.

Реално доходите му в Германия могат и да спаднат малко – децата вече са само 22, защото една от дъщерите му вече е омъжена – в Саудитска Арабия.
Германската държава очевидно е гостоприемни и няма нищо против да издържа новоевропееца (на снимката е той, не е Осама бин Ладен!) и всичките му жени – новоевропейки, както и 22-те техни новоевропейчета.

Що се отнася до немските граждани, някои от тях не са чак толкова толерантни и са изчислили (през работни заплати, данъци, осигуровки и т.п.), че за издръжката на г-н Газия и неговото семейство всеки месец „отива“ еквивалент на около 96 човек работещи тежка работа 2 292 техни работни часа или 458 работни дни.

Но – толерантността преди всичко!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас