НОВИНИ

Редактор в най-големия австрийски вестник „Kronen Zeitung“ ще бъде съден за „реч на омразата“, в статия, която е написал през миналата година.

На 25 октомври, в статия във вестника, Кристоф Биро е писал за масите мигранти, тръгнали от Сирия. В нея той отбелязал за нападенията и рушенето на имущество, които мигрантите са причинили по своя път към Западна Европа. При това се осмелил да каже, че някои от тях са извършвали по думите му „извънредно агресивни сексуални атаки“. Освен това, той описал, как мигранти от Афганистан са унищожили седалките във влаковете, които ги транспортирали (от Австрия – бел.ред.) за Германия, защото са отказали да сядат на места, където преди тях са седели християни. (Всъщност – какво толкова? Просто „своеобразна“ форма на религиозна търпимост от страна на мигрантите, нали? – бел.ред.)

Думите на Биро незабавно предизвикали гневна реакция от страна на правозащитни организации и отделни „доблестни граждани“ – срещу него са били официално заведени 37 оплаквания. Журналистът е бил принуден да напусне поста си на редактор за 4 седмици, а също и да заяви, че е загубил перспективата и пропорцията в ситуацията.

Преди няколко дни прокуратурата в Грац е потвърдила, че Биро ще бъде изправен пред съда – защото е била сезирана за случая от неправителствената (лява) организация „SOS Mitmensch“, която нашумя през тази година, след като издаде специално ръководство, как успешно да бъдат съдени австрийци за престъпления от типа „реч на омразата“.

Досега в Австрия (както и в Германия) по такива престъпления са осъдени доста хора, но за първи път от началото на миграционната криза пред съда ще бъде изправен журналист.

Забележително! Той няма да бъде съден за лъжа, за заблуждаване на общественото мнение – защото не е излъгал. Биро ще бъде съден, защото съобщавайки истината „насажда омраза“?!

Интересно, как според „правозащитниците“ от „SOS Mitmensch“ журналистите трябва да вършат работата си – като крият действителни факти за престъпленията на мигранти и проявявана от някои (или от мнозина) от тях религиозна нетърпимост, съпроводена с насилствени действия? А какво ще стане с някои други права на гражданите – на достъп до информация, на свободата на словото? Или за тях няма място, когато става въпрос за мигранти, бежанци, търсещи убежище и т.п.? Нима това не е тоталитарно отношение към обществото и медиите, и цензура, която все едно е излязла от „1984“ на Оруел?! Или отново всичко ще бъде „замазано“ от „необходимостта от толерантност и политическа коректност“?!

E, с риск да подразним дамите и господата правозащитници от „SOS Mitmensch“, които може да вазразят, че това са „отделни случаи“, ще приложим няколко снимки, показващи някои „последствия“ от пътуване на мигранти в предоставените им безплатни (вкл. но не само австрийски) влакове през миналата година, когато г-н Биро е писал статията си.

26 10 2016 Austria Trains 4

Началото на пътуването към Австрия. Гарата в Будапеща - мигрантите вече са на млаковете и пътуват...

26 10 2016 Austria Trains 2

Мигрантите вече са слезли от тези австрийски влакове - сборна "картинка" на останалото след тях

 26 10 2016 Austria Trains 1

Някои от тях са стигнали с влакове и до Швеция, а последствията от пътуването им са на горната и на следващите снимки

26 10 2016 Austria Trains 3

26 10 2016 Austria Trains 6

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас