НОВИНИ

Информационната агенция на „Ислямска Държава“ (ИД), разпространи съобщение, с което поема отговорност за въоръженото нападение в руския град Нижни Новгород.

Според съобщението на „Амак“, което се позовава на „специален източник“ – нападението над военна база от миналата седмица е дело на „двама войници на ИД“.

На 23 октомври на територията на жилищен комплекс в града, правоохранителните органи ликвидираха двама заподозрени в тероризъм след като са оказали съпротива в хода на задържането им.

В техния автомобил „Daewoo Nexia“ е било намерено (в последствие) и взривно устройство, според съобщенията в руските медии по случая.
Съобщението за случая е „напълно стандартно“, но това което прави впечатление в него е разминаването в различните му езикови версии и в частност тази на английски език. В този вариант е дадено друго време на атаката. Преди също е имало „разминавания“ в датите на съобщения на „Амак“, но те бяха светкавично коригирани, докато в настоящия случай до момента то не е отстранено.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас