НОВИНИ

Дронове на САЩ са нанесли в неделя удари срещу двама от високопоставените лидери на Ал Кайда в Афганистан. Според американски представители, това е била най-важната атака срещу Ал Кайда от няколко години насам.

Целта на ударите е била елиминирането на Фарук ал-Кахтани, емир на Ал Кайда за североизточен Афганистан и неговия заместник Билял ал-Утаби. Двамата са се намирали в две отделни, намиращи се на няколкостотин метра една от друга сгради в населения пункт Хилгал, провинция Кунар. Сградите са били поразени почти едновременно с по няколко ракети.

Според изявление на Абдул Гхани Мосамем, говорител на провинциалните власти, били са убити най-малко 15 терористи, между които и двамата араби, а също и няколко джихадисти от пакистанските талибани. Служител на афганистанското разузнаване също е потвърдил, че ал-Кхатани и ал-Утаби са били убити, съобщава АФП.

От Пентагона са по-предпазливи. „Ние все още оценяваме резултатите от ударите, но тяхната смърт би представлявала значителен удар по присъствието на терористичната група в Афганистан“, е заявил представител на американското военно ведомство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас