НОВИНИ

Петима мъже от холандската община Еншеде са били осъдени на затвор – 2 г. и 3 г. – за опит за подпалване на джамията в града. Постъпката им е класифицирана от съдиите като „ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ“.

Те са намерени за виновни, че са замеряли сградата на джамията с „коктейли Молотов“ в петък. По това време вътре в сградата е имало около 30 човека, вкл. деца. Никой не е пострадал, а сградата на джамията ДОРИ не е повредена.

Въпреки това, според холандските съдии: „чрез прилагане в действие на техните крайно десни и расистки възгледи, те причиниха голяма тревога сред посетителите на джамията в Еншеде и вътре в холандската мюсюлманска общност като цяло“, пише в решението на съда, цитирано от „DutchNews.nl“.

Нещо повече – присъдата е удовлетворила искането на обществения прокурор, за кого явно религията е равнозначна на раса (теза доста широко тиражирана от „политически коректните“ и самата мюсюлманска общност и респективно широко оспорвана от „крайно десните расисти“).

Защитникът на обвиняемите е пледирал за по-къси присъди, но и той е казал, че не стои под въпрос, че мъжете са действали като терористи.

Явно всички юристи в Холандия са и експерти по тероризъм, тъй като никъде в съобщението не се споменава да е поискана експертизата на наистина „експерт по тероризъм“ и да не бъдем като холандските юристи – на експерт по контра-тероризъм.

Според съда, „ограничените разузнавателни (данни)“ и „аматьорския“ подход, по който мъжете са се опитали да запалят джамията не променя факта, че техните действия са терористични по своя характер, пише местния „Tubantia“.

Просто за сравнение, холандски съд осъди на също толкова години (3) затвор, доказан джихадист, прекарал над половин година на джихад в Сирия, пропагандирал джихад, докато съпругата му, която пък е вербувала жени за джихад в Сирия и Ирак бе оправдана - защото не се се счита, че всички жени, заминали за зоната на конфликт участват в бойни действия. Пак холандският съд оправда и двама тръгнали за Сирия за да участват в джихада - заедно с техните братя, които вече са там и воюват - защото не било твърдо доказано, че ще участват в боевете... Има още десетки подобни леки присъди иби оправдавания на терористи - мигранти, мюсюлмани. Но, изглежда че в Холандия, това което е позволено на мюсюлманите е недопустимо за християните. Или, ккто гласи една мюсюлманска поговорка "Това, което е позволено на Мохамед, не е разрешено на Ахмед."

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас