НОВИНИ

Тунизийските сили за сигурност са разбили терористична клетка от жени – джихадистки, подготвяли самоубийствени атаки. При отделна операция са задържани двама души, заподозрени, че са членове на терористична организация.

По информация на информационния портал Tunisie Numerique, терористките са планирали да извършат самоубийствени атаки с т.нар. „шахидски пояси“ срещу обекти на силите за сигурност, а също и срещу патрули на полицията по основните пътни магистрали.

Между задържаните е и сестрата на убития през 2015 г. емир на свързаната с джихадистката Ислямска държава терористична организация Окба ибн-Нафаа – Мурат Гарсали. Тя е била заловена в полицейски участък, където е проучвала обстановката под предлог, че ще оформя искане за лична карта. Вероятно, тя е щяла да обяви своята за загубена или унищожена, защото тя вече е имала такава, която е намерена при обиска й след като е била задържана.

Операцията по задържането на участничките в терористичната клетка е било проведена в сряда (26 октомври) след продължително разследване.

Също в сряда, тунизийската Национална гвардия е задържала двама човека, които са заподозрени, че са членове на терористична организация. В съобщение на МВН на Тунис по този повод се казва, че двамата са поддържали връзка през Фейсбук с терористична група, намираща се в Сирт, Либия. (Сирт е бастион на либийския клон на джихадистката Ислямска държава и за освобождаването му се водят боеве между джихадистите и силите на Правителството на националното съгласие – бел.ред.)

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас