НОВИНИ

Полицията е евакуирала едно от училищата в немския град Нюрнберг, заради заплаха от експлозия.

„Около 10.30 ч. (местно време) постъпи сигнал за заплаха от взрив в сграда на начално и средно училище в Катцванг“, цитира „nordbayern.de“ представител на местната полиция.
От съобщението не става ясно как полицията е получила сигнала, но учителите, служители и учащите са били спешно евакуирани.
На мястото са пристигнали сътрудници на полицията, вкл. служебни кучета от звеното за обезвреждане на бомби в сградата и околния район са отцепени и се претърсват за опасни предмети. Установяването на периметър около сградата, вкл. с блокиращи пътни блокове респективно е довело да задръствания и временно спиране на автобусна линия.
При началото на евакуацията в сградата е имало около 400 ученици и 30 учители, които са били извозени с автобуси. Местни ученици са коментирали, че някои от съучениците им са били силно уплашени (и са плачели).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас