НОВИНИ

При сблъсъци в Централноафриканската република (ЦАР) са били убити 25 човека, от които 6 жандармеристи, съобщи мисията на ООН MINUSСA.

6 полицаи и около 4 цивилни са били убити при засада от въоръжени мъже в петък сутрин, докато в четвъртък 15 човека са почнали при сблъсъци в покрайнините на Бамбари между бивши милиции на (мюсюлманските) Селека и християнските „анти-балака“ (анти-мачете).
Според съобщението, представители на „анти-балака“ (в петък) са атакували 8 членове на MINUSA, които са отивали към летището на Бамбари.
Силите на ООН съобщават още, че има „повишаване на напрежението в определени региони“, основаващо се на „конфронтация“ между „въоръжени елементи на екс-Селека и анти-балака“ и призовават въоръжените групи да прекратят „цикъла на атаки и отговори (на атаки)“.
Бамбари е разположен на около 250 км. североизточно от столицата Банги.
Насилието в ЦАР започна през 2013 г., след отстраняването през март на президента (христянин) Франсоа Бозизе от обединение основно от мюсюлманите Селека.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас