НОВИНИ

Един на всеки 10 ученици в североизточните предградия на шведския Гьотеборг симпатизира на религиозни екстремистки организации според резултатите от изследване на организация „Varken Hora eller Kuvad“.

„Аз бях напълно шокиран, когато видях резултатите“, коментира ръководителят на проекта на организацията за шведския вестник „Göteborgs-Posten“. Докато за националния (правителствен) координатор срещу насилственият екстремизъм, те не са били „много изненадващи“.
Хилеви Енгстрьом допълва, че те са знаели, че изследването е проведено в някои райони, където „ние знаем, че им хора, които са пътували в Сирия“, за да се присъединят към „Ислямска Държава“ (ИД).
В изследването са участвали 1 200 респонденти-ученици на възраст между 12 г. и 18 г. и 11% от тях са казали, че чувстват симпатии към религиозни екстремисти, докато 13% са казали, че познават някой, които има такива симпатии.


Използвана е информация на „Локал“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас