НОВИНИ

Главният редактор и служители на опозиционния турски вестник „Джумхурйет“ са били задържани.

Мурат Сабунджу е бил задържан от турските власти, докато те са търсели председателя на изпълнителния борд Акин Аталай и дописника Гюрай Йоз, съобщава Анадолската агенция.

Самият ежедневник, пък съобщи че Йоз вече е бил задържан заедно с дпуги журналисти от вестник,а сред които са и Айдън Енгин, Хикмет Четинкая и Хакан Кара.

Според съобщение на CNN Turk са били издадени 13 заповеди за арест на журналисти и мениджъри на „Джумхурйет“.

Полицията е претърсила домовете на Аталай и Оз, но се смята че Аталай е зад граница, съобщава още CNN Turk. Домът на карикатуриста Муса Карт (от „Джумхурйет“) също е бил претърсен.

Арестите на журналистите от основната опозиционна медия идват непосредствено след като в неделя се разбра, че Анкара е уволнила (нови) повече от 10 000 държавни служители. Уволнените са общо 10 131 и те са работели основно в министерствата на образованието, правосъдието и здравеопазването. Властите съобщиха също за затварянето на 15 про-кюрдси и други „медии“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас