НОВИНИ

Антонио Соччи, известен италиански журналист и писател, посветил се на отразяването на информации за Ватикана и Католичестката църква остро разкритикува папа Франциск І.
На страницата си във Фейсбук Соччи написа само часове след вчерашното земетресение, най-силното за страната от 1980 г. насам:
„Концентрирайте се върху Италия
Земетресението опустошава земята на св. Бенедикт (и Сан Франческо) – сърцето на Християнска Европа. Вместо да отива да оказва почит на Лутер (Мартин Лутер – бел.ред.), който унищожи Християнството, Бергольо (името на папа Франциск преди да стане папа – използването му вместо новото име се счита за обидно от италианците – бел.ред.) би трябвало да се концентрира върху поставянето на Италия под закрилата на Дева Мария. Ние трябва незабавно да се намесим в помощ на жертвите на земетресението и заедно трябва да се молим, да се молим, да се молим. Но той не вярва в тези католически неща…“


Репутацията и одобрението сред италианците към папа Франциск І в последно време намалява все повече и повече. Провежданите от него реформи в Католическата църква, които общо казано са насочени към действия в унисон с глобализацията (за сметка на традиционните църковни ценности) и най-вече – подкрепата му за навлизането на все повече мигранти – мюсюлмани в Европа предизвикват все повече и все по-открити критики от страна на християните – католици в света, като особено силни са те в Италия, която е тежка засегната от миграционната вълна…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас