НОВИНИ

Един от „скритите капани“ на т. нар. миграция, в които се е "хванала" цяла Европа, е потресъл дори шведските политици.

„Това е ниво, каквото ние никога не сме виждали преди“, коментира за „Aftonbladet“, депутатът от „Шведската Умерена партия политици“ Джон Форсел във връзка с 300 000 случаи на събиране на семейства очаквани до 2019 г.

Рекордната цифра е съобщена от Борда по миграция, съобщава още „Aftonbladet“ и така рекордният брой мигранти в страната от миналата година не само ще бъде повторен, а реално почти удвоен с 300 000 членове на семейства, които се очаква да пристигнат до 2019 г.
Форсел дори е уточнил, че всъщност става въпрос за повече от 300 000 (317 000 случая) и това ще има „огромно отражение върху настаняването/жилищата, работните места, училищата, здравеопазването“.

„Това подчертава необходимостта, ние да имаме дългосрочни и постоянни имиграционни политики“, коментира още той.

Оплитането сред шведските власти е повече от видимо, тъй като Бордът по миграция предвижда до 2020 г. други 57 000, с което общо броят нараства до 374 000 човека – за сега.

Периодът след 2019 г. обаче представлява специален интерес – до тогава нови временни правила са в действие и те са по-строги по отношение събирането насемейства. След 2019 г. лицата, чиито искания за престой/пребиваване са били отхвърлени могат да ги подадат отново при „по-хлабави“ изисквания и това вероятно ще доведе до увеличаване на лицата, имащи право на престой. В тази връзка Форсел е призовал за постоянен закон, „но ние не получихме никакъв отговор от правителствто“.

Идеята за „затягане на правилата“ е подкрепена и от шведските демократи, които според проучвания на общественото мнение може да станат втората политическа сила в страната.

Полиитическият секретар на партията е коментирал за „Nyheter Idag“ че, въпреки намаляващият в момента брой на исканията за предоставяне на убежище, „сега ние виждаме друга увеличаваща се тенденция – на събиранията на семейства“.

По думите му, това е ситуация, която „не може да се толерира“ и „разбира се, трябва да има възможност за събиране на семействата, но тези правила трябва да бъдат по-строги“. Той смята, че настоящите нива излагат „на риск“ от по-голям натиск общините, които „вече са опънати“.

По този начин, един от не чак толкова скритите - но рядко коментирани от толерантните и политически коректни медии и политици - капани на миграцията "щракна" и шведите има от какво да са потресени. По една проста причина. По официални информации, през 2015 г. броят на мигрантите в Швеция е бил около 160 000, което е около 2 пъти повече от 2014 г., което прави общо около 240-250 000 човека. Към тях, следва да се добавят още около 60 000, колкото се очакват според шведската миграционна служба през тази година, което прави общо за трите години около 300 000 мигранти. При положение, че исканията за събиране на семействата се удовлетворят, то до 2019 година в страната ще има нарастване на мигрантите на около 600 000 човека и то без да се включват новите мигранти, които ще престигнат през следващите 3 години (от 2017 до 2019 г.). Несъмнено, бройката на пристигащите по линия на събиране на семействата ще нараства главоломно - към около 1 милион, което не е никак малко за Швеция, като се има в превид фактът, че повечето от тези мигранти не работят (от присгиналите през последните две години работа са започнали едва около 500 човека), но пък ще получават всички полагащи им се по шведското законодателство помощи.

Този "капан"разбира се, не е само за Швеция, а за цяла Европа и цифрите явно са наистина шокиращи, защото правителствата на страни като Франция, Германия, Италия в общи линии изобща не публикуват точна статистика за броя на присъединяващите се членове на семейства на мигранти, вече установили се на "стария континент". 


Използвана е информацияна „Speisa“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас