НОВИНИ

Тази сутрин част от улиците на френската столица Париж са приличали повече на „бойно поле“ след като полицията е предприела операция по премахването на незаконен „мигрантски“ лагер.

До „борби“ се е стигнало основно между афганистанци и еритрейци, които са се опитвали да си спасят собствеността, след като членове на звена за борба с масовите безредици са започнали „демонтажа“.
След започналото минлата седмица пренастаняване на самонастанилите се в „Джунглата“ в Кале, много от тях се самопренастаниха по улиците на Париж. Според някои информации, само в „лагера“ при метро-станция „Сталинград“ палатките са достигнали 3 000.


Представители на полицията участвали в операцията при „Сталинград“ са коментирали, че „операцията ще е пстепенна“ и тя вероятно ще продължи цяла седмица докато „лагерът“ не изчезне.
Импровизираният лагер в Париж вече на няколко пъти беше „унищожаван“, но ако се съди по коментарите – вкл. снимки и видео записи – изглежда, след всяко унищожаване, той става все по-голям. Информациите от неофициални източници (снимки и видео записи) ппоказват ужасяваща обстановка в района и респективно хората, живеещи там са недоволни и притеснени.
Според изявление на заместник кмета, Коломбе Бросел, който отговаря за сигурността и благоустройството при и около „Сталинград“, миналата седмица е имало около 1 500 мигранти, живеещи там. „Сега, те са повече от 2 000“, допълва той, цитиран от „Експрес“.
В ранните часове на деня, полицията изпратена в района е трябвало също така да отдели лицата, които търсят убежище от нелегалните (преди действията по „разтурянето на лагера“).
Неочакваната операция, за която „активистите“ са били предупредени в последния момент – без да им остави време да предупредят савмонастанилите се за предстоящата проверка на документи от властите, както някои от тях се оплакват – е довела до гняв и ярост сред „мигрантите“ след като им е било казано, че няма да могат да се върнат по „палатките“. Според съобщения в местни медии в някои от случаите напрежението е ескалирало и се е стигнало и до „кавги“ с полицията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас