НОВИНИ

Около 220 „мигранти“ са си пробили път през оградата, кояоразделя Мароко и испанския анклав Сеута.

При нападението се е стигнало до сблъсъци с полицията и са ранени около 35 човека.
„Мигрантите демонстрираха враждебено и насислствено отношение“, пише в изявление на представителя на испанското правителство за Сеута, цитирано от АФП.
Според изявлението много от тезци лица са били „въоръжени с пръти и те атакуваха офицерите“, които са се опитвали да им попречат нелегалното преминаване.
Трима полицаи и 32 „мигранти“ са получили медицинска помощ, заради леки наранявания, а представител на местната полиция е съобщил, че „мигрантите“ са били отведени в имиграционен център за кратък престой, докато испанските власти определят правният им статут. Според съобщенията в местни испански медии, успелите да преминат загражденията са "най-малк 220", т.е. колко точно са се прехвърлили на испанска земя никой не знае.
Полицията, също издирва не голяма група от тях, които въпреки всичко са успели да преминат през заграждението и са избягали по околните възвишения.
Испанските анклави Сеута и Милила, които практически са единствената сухопътна граница на ЕС с Африка са предпочитано място за влизане – най-често със щурмове – на лица от Африка.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас