НОВИНИ

Всички граждани са щастливи и приветстват пристигането на мигранти, но … ще ги настаняваме потайно и по тъмно

След протеста на жителите на Горо в Италия и други общини изразиха недоволство от настаняването на т. нар. „мигранти“.
Недоволството им, понякога спо-обширно, понякога „с дума, две“ намери отражение в италианската преса, но сега ситуацията е „странно различна“.

Неудобният протест или Когато Милано протестира

Предварителният трансфер на „мигранти“ в казармите „Монтело“ в Милано, не остана незабелязан от местните жители. Първата група „мигранти“ беше закарана в казармите в неделя срещу понеделник – късно през нощта, по тъмно и без много, много шум.
Предвижда се настанените в казармените помещения да останат там 14 месеца. Те са лица, търсещи убежище и 3 000 човека ще бъдат прехвърляни на „порции“ – първата група настанени са около 300 човека.

Това са децата и бременните жени настанени в Монтело...

Недоволството на местните жители обаче, постъпателно ескалира и те обявиха народен протест за вторник вечер. Хората са недоволни от настаняването на „нелегални имигранти, защото те са нелегални имигранти, ако са влезли в страната без документи“ коментира представител на комитета „Спаси Милано“.

Протестът беше обявен за късните часове – от 21 ч. до 23 ч. местно време и „учудващо“ остана незабелязан от „правоверните“ централни медии.

01 11 2016 Milano Protest 1

Както и един друг пртест на хората от Милано – пак срещу настаняването на мигранти в казармата „Монтело“ – на 28 октомври (на снимката горе и на видеото от долу), който и накара властите да проведат „настаняването“ на първите от тях толкова скрито, нощем – както биха действали престъпници.

Концерт за "Добре, дошли" на настанените

Но контра-протестът за приветстване на настанените – макар и значително по-малък и с доста „новоиталианци“ попадна в „окото на обектива“.

Неучудващо неудобно – не протестира някакво „малко село“, чието име е неизвестно в Европа и света, а част от Милано, т. нар. „северна столица“ на Италия и център на модата. Колко неудобно, нали?!?

"Стига с бизнеса-настаняване..."

Още по-неудобни са расистките коментари на "толерантните приветстващи", които практически са срещу закона и правата на някои от гражданите...

Оригиналът на плаката е в подкрепа на протеста и на него е написано: "Защото ти трябва да можеш да изведеш кучето си на разходка на спокойствие"! За "толерантно-политически коректната" г-жа обаче, това означава: " Да изведеш кучето, което пикае“ само благодарение на фашитата (от фашисти- бел. ред.)? Интересуват се само за някого от тях, който има куче“.

Случаите на изнасилвания в паркове – вкл. в обедни часове – от „мигранти“ в Италия (вкл. в Милано) са вероятно вече поне към 100. Случаите, когато жени, излезли на разходка с кучето си и са нападнати от „мигранти“ са десетки, а случаите когато домашният любимец е предотвратил насилие срещу собственика си са поне около 10. Фактът, че имаш домашен любимец и в частност куче – което трябва да бъде извеждано на навън – не те прави фашист, но явно г-жата е или „расист“ (по отношение на собствениците на кучета) или „зоофоб“ – интересно, как ги съчетава с „толерантността“ си или и толерантността като политическата й коректност е избирателна. А, явно компетенциите й по отношение на фашизма са толкова колкото и на господата „италиански“ антифашисти от (централната) снимката (вероятно неграмотни на родният си език, но детайлно запознати с историята на фашизма в Европа и Италия)…

От друга страна, хората в Милано не протестираха „само и единствено“ срещу мигрантите – на транспаранта пише „КЪЩА, РАБОТА, УЧИЛИЩЕ, СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА – ПЪРВО ИТАЛИАНЦИТЕ“. Оказва се, че хората защитават собствените си права и настояват именно те да са „първите“, които да получават от благата, произведени от самите тях. И не да бедстват, докато мигрантите (много малка част от които са реални бежанци, но получават всичко това наготово) протестират за маркови дрехи и обувки, за телевизори, пари…

Ако тези протестиращи граждани са „фашисти“, добре е г-жата да знае, че „фашистите“ вече са много – не само в Италия, но ив цяла Европа. А такива – като самата нея – които фаворизират мигрантите и превръщат правата им в привилегии, дискриминирайки европейците ще стават все по-малко и по-малко…

Поредният протест на „мигранти“ в Италия – Дайте ни маркови дрехи

Отново антихристянски прояви от мигрант в Италия

Мигрант нахлу и вандализира четири църкви в Италия

Италиански кмет гневен на фалшивите бежанци – Те експлоатират Италия

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас