НОВИНИ

От началото на офанзивата на иракските правителствени сили за връщане на контрола над Мосул при боеве са били убити около 300 сирийски деца, които са се биели в Ирак за „Ислямска Държава“ (ИД).

Базираната в Лондон, т. нар. „Обсерватория за човешки права“, съобщава че телата на 40 джихадисти от ИД убити в Мосул са пристигнали в де факто сирийската столица на джихадистите Ракка за 24 ч (периодът от 29-30 октомври) като повечето от тях са били на т. нар. „детска бригада“, попозната като „Лъвчетата на Халифата“.

Според съобщението с тях общо убитите в Мосул джихадисти са най-малко 480, като сред тях „повече от 300 деца войници от „Лъвчетата на Халифата““, т.е. повече от 62.5% са „деца“.

Според скорошно зизявление на генерал Джозеф Вотел, който ръководи Централното командване на САЩ, убитите от началото на операцията в Мосул (17 октомври) джихадисти са между 800 и 900 – подобни са и данните, разпространени от официални иракски представители.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас