НОВИНИ

В Москва представители на общината са запечатали единствения в цялата страна офис на организацията Amnesty International в Русия.

Когато служителите са дошли тази сутрин в офиса, те са видели, че вратата е разбита, поставена е нова брава и след това е запечатана. „Написано е, че за да си изнесем нещата, трябва да се обърнем с писмо към отдела за градско имущество на Москва. Всичките наши компютри, документи, лични вещи – всичко е останало там, зад затворената врата“, писа един от тях – Иван Кондратенко – във Фейсбук. Той отбелязва, че всички сметки за офиса, който организацията наема от около 20 години, са били платени. Опитите да се свържат с оставения телефонен номер са били безрезултатни и днес след обяд, служителите са отишли в отдела за градско имущество за да изяснат ситуацията.

По думите на Кондратенко, Amnesty International в Русия не са получавали никакви предварителни предупреждения – писмено, лично или п телефона за предстоящото запечатване.

Също днес след обяд, прес-секретарят на президента Путин Дмитрий Песков заяви в отговор на журналистически въпроси, че в Кремъл са разбрали за запечатването от медиите и посъветва репортерите да потърсят повече информация от служителите на Amnesty.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас